9. jaanuar 2011

Piparkoogi-toorjuustukook


Aasta 2011 vastuvõtuks sai paar päeva varem valmistatud piparkoogi-toorjuustu kook:) Retsept on pärit Nam-nami retseptikogu lehelt;)

Koostis:
300
g piparkoogitainast
Toorjuustukate:
400 g maitsestamata (Philadelphia) toorjuustu
1 dl (u 100 g) fariinsuhkrut
2 muna
1.5 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
Kaunistuseks:
piparkooke
Valmistamine:
Määri tavalise pirukavormi või lahtikäiva koogivormi põhi hoolega võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Rulli piparkoogitainas vormi põhja ja külgi katvaks kettaks ning tõsta vormi.
Sega täidiseained omavahel (võimaluse korral sega mikseriga läbi), vala samuti vormi.
Tõsta koogivorm ettevaatlikult ahju ja küpseta toorjuustukooki 175kraadises ahjus umbes 40 minutit. (Koogitäidis kerkib küpsemise ajal üsna hoogsalt, aga vajub jahtudes tagasi).
Lase enne serveerimist koogil täielikult jahtuda, soovitavalt külmkapis.
Enne serveerimist kaunista kook väikeste piparkookidega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar