6. veebruar 2011

Minu esimene sefiiritort


Ammu mõte olnud proovida ära ise sefiiri tegemine. Ja nüüd sai see tehtud;) Natuke sai surfatud netis ja leitud sobiv retsept :) Biskviit valmis ja see sai pooleks lõigatud...vahele panin maasikaid ja banaaniviilud. Ja siis läks sefiiri tegemiseks:D 

Sefiiri tegemiseks võtsin:
3 munavalget
300g suhkrut
veerand tl sidrunhapet
veerand klaasi vett natukese jõhvikasiirupiga (siirupit sai ikkagi vähe, sest värvus jäi väga õrnroosa)

Panin suhkru, sidrunhappe ja vee õrnale kuumusele sulama...sulama hakkas aga kuidagi keemiseni ei jõudnud ehk siis oli vist liiga nõrk kuumus (kartsin hirmsasti põhja kõrvetada ju:D) Sai kuumust juurde lisatud...aga tulemus ei tundunud ikkagi õige ...liiga paks ja suhkrune - no ei tahtnud see suhkur sulada:( Otsustasin vett juurde panna ja kuumutasin uuesti keema....no ja ikkagi jäi liiga suhkrune...ei jätnud jonni ja lisasin veel vett juurde...nüüd sulas vähemalt suhkur ära:D Lõpuks...keetsin 10-15 min veel ja lugesin soovitust puhuda läbi kahvli mulli...ja kui see õnnestus, siis lisasin mikserdamise ajal joana vahustatud munavalge (see sai vahepeal ka valmis tehtud:P) hulka ja jätkasin mikserdamist ca 10min..siis veel jätkasin segamist 5min. Ja saingi tordi sefiiriga katta...aga lõpuks tuli välja, et sefiir on ikka natuke vedel...ju siis sai siirupit liiga palju lõpuks:P Tort sai kaetud ja peale veel riivitud šokolaadi...nämma tuli maitselt vähemalt! Eks järgmine kord olen juba targem ja osavam:D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar